Gambar google
BAHAN A- 500 gm mee kuning
- 5 biji telur (dipukul)
BAHAN
B
- 100 gm udang basah (buangkan kulit)
- 1 biji panjang fishcake (potong nipis)
- 150 gm ayam (dihiris)
- 3 ulas bawang putih (dicincang)
- 100 gm brokoli (dipotong)
- 100 gm bunga kobis (dipotong)
- 100gm karot (potong kecil dan panjang)
- 5 tangkai baby corn
- 2 sudu besar minyak masak
- 2 s/b tepung jagung + 1 cawan air, bancuhkan
- 1 cawan air rebusan ayam
- 2 s/b sos tiram
- 1 s/b lada sulah
- Garam
- Minyak
CARA
– CARA
- Panaskan minyak dan goreng telur dan mee dalam kuantiti sikit (satu portion untuk satu pinggan) hingga agak garing. Ketepikan.
- Tumis sedikat bawang putih hingga agak garing dan masukkan ayam, udang dan fish cake.
- Masukkan air rebusan ayam bersama lada sulah, sos tiram, baby corn dan karot.
- Masukkan tepung jagung yang telah dicampur air dan kacau supaya tepung tidak bergentel.
- Campurkan brokoli dan bunga kubis. Tutup api dan kacau.
- Tuang kuah keatas mee dan hidangkan. Sedap jika dimakan panas – panas.
0 ulasan:
Catat Ulasan